Price : 1,100
ไร่องุ่น : ไร่องุ่นที่เป็นเจ้าของโดยครอบครัว Speri ในพื้นที่ Valpolicella Classica ซึ่งตั้งอยู่ระหว่าง 120 ถึง 350 ม./ระดับน้ำทะเลในเขตเทศบาล San Pietro ใน Cariano, Fumane และ Negrar
พันธุ์องุ่น : Corvina Veronese 70%, Rondinella 20%, Molinara และพันธุ์พื้นเมืองอื่นๆ 10%
การทำไวน์ : องุ่นจะถูกเก็บเกี่ยวด้วยมือ จากนั้นจึงตัดก้านและบดทันที ก่อนที่จะแช่ในอุณหภูมิที่ควบคุม และผ่านกระบวนการหมักแอลกอฮอล์และกรดแลคติกอย่างสมบูรณ์ ในช่วงต้นเดือนมีนาคม ไวน์ Valpolicella Classico จะถูกสูบผ่านกากจาก Amarone และทำการหมักตามไปด้วย
การบ่ม : 12 เดือนในถังไม้โอ๊กสลาฟขนาด 20 เอชแอล การบ่มในขวดเป็นเวลา 6 เดือน
ปริมาณแอลกอฮอล์ : 13.5% ปริมาตร หมายเหตุการชิม: สีแดงทับทิมเข้มข้น มีกลิ่นผลไม้สีแดง เครื่องเทศ และโกโก้เล็กน้อย รสชาติอบอุ่นและนุ่มนวลบนเพดานปาก มีแทนนินที่กลมกล่อมสมดุลกันอย่างลงตัว
การจับคู่กับอาหาร: เหมาะกับเนื้อสัตว์และชีส
SPERI RIPASSO
SPERI RIPASSO
฿1,100.00
Country : Italy
Vineyards : Vineyards owned by the Speri family in Valpolicella Classica area, lying at between 120 and 350 m./a.s.l. in the municipalities of San Pietro in Cariano, Fumane and Negrar.
Grape Varieties : Corvina Veronese 70% , Rondinella 20%, Molinara and other indigenous varieties 10%.
Vinification : The grapes are picked by hand and then immediately destemmed and crushed, prior to maceration at controlled temperatures and undergoing complete alcoholic and malolactic fermentation. In beginning of March the Valpolicella Classico wine is pumped over the pomace from the Amarone and consequently referments.
Ageing : 12 months in 20 hl. Slavonian oak barrels. Maturation in bottle for 6 months.
Alcohol Content : 13,5% vol.
Tasting Note : A deep intense ruby red color, with hints of red fruit, spices and cocoa on the nose. Warming and smooth on the palate, nicely balanced by rounded tannins.
Service & Food Pairing : Ideal with meat and cheese.
Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.
Reviews
There are no reviews yet.